Vakantie in eigen land

Joy en ik zijn op vakantie in eigen land geweest :) Voor het eerst met zijn tweeën een paar weken op stap, geen verplichtingen, geen gedwongen schema. Het was leuk. We zijn van Broome, via 80 Mile beach
en Grey River
naar Karijini national park gereden. Daar zijn wij een paar dagen gebleven en hebben in verschillende ravijnen gewandeld, geklommen en gezwommen. Het kamperen beviel heel goed en was veel gemakkelijker met zijn tweeën dan toen Joy klein was.
Vandaar zijn we via Tom Price naar Exmouth gereden en hebben vier nachten op Cape Range doorgebracht. Dat ligt aan het Ningaloo reef, zeer de moeite waard voor snorkelen en... zwemmen met walvishaaien! We hadden een geen-garantie tour buiten het seizoen maar geluk en zijn elk een half uur onder water geweest. Je zwemt dan naast de walvishaai mee, heel bijzonder.
Daarna zijn we nog drie dagen onderweg geweest terug naar huis, we hebben in totaal ongeveer 3500km afgelegd en ons geen moment verveeld. Zelfs in de auto niet. Het landschap was verbazingwekkend mooi met veel gevarieerde begroeiing en bloeiende wilde bloemen en Joy tekende, leerde NL-se lesjes, luisterde naar muziek, las of we speelden woordspelletjes. Het was een goede tijd.
Na thuiskomst was het direct in de stutten ivm Joy's verjaardagsfeestje. Toch maar weer een speurtocht, nu met haar 7 goede vriendinnen. Heel gezellig.
Deze week is Joy op schoolreisje naar Perth geweest en heeft een heel leuke en drukke tijd gehad. Trampoline springen, schaatsen, een bezoek aan de Fremantle gevangenis, de muntslagerij, het maritiem museum, SciTech (soort Nemo) en Kings Park. Daarna nog een dag activiteiten zoals klimmen, boogschieten etc. Het was feest en ze ziet er na een rustig weekend nog steeds uit als een zombie. Als het goed is gaan we een rustige laatste periode op school tegemoet en dan na de grote vakantie weer een grote stap: de middelbare school.

1 comment:

Anonymous said...

Hoi lieve joy, wat een leuke foto's. jullie hebben vast een leuke vakante gehad. Was je schoolreisje leuk? Jullie hebben veel gedaan. Ik ga met school binnenkort ook schaatsen. we krjjgen dan schaatsles. En hoe was je verjaardagsfeestje? Aan de foto te zien heel gezeĺlig. Veel liefs van Floor!